Οικονομικές Υπηρεσίες

Νέα

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το Κτηματολόγιο σε Πάτρα και Δυτική Αχαΐα

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (699/6/01.09.2016) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων

α) Αγ. Βασιλείου Πατρών, Ακταίου, Αραχωβίτικων, Βραχναΐκων, Δρεπάνου, Ελικίστρας, Καμινίων, Κάτω Καστριτσίου, Κρήνης (Πατρών), Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου, Οβριάς, Παραλίας, Πετρωτού, Πλατανίου, Ρίου, Ρογίτικων, Σαραβαλίου, Σουλίου, Τσουκαλαίικων και Ψαθόπυργου του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων και

Διαβάστε Περισσότερα

Στη τελική ευθεία για το Κτηματολόγιο

Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως» την προηγούμενη εβδομάδα για την υπογραφή των τριών συμβάσεων, βάζοντας έτσι τέλος σε μια υπόθεση που εκκρεμεί... από το 2008. Θα χρειαστούν 3,5 χρόνια για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσα στα οποία οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στους τέσσερις δήμους θα κληθούν να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που είχαν καταθέσει προ οκταετίας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.

Οι τέσσερις δήμοι είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον μεγάλο διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας. Για διάφορους λόγους (και μόνο για εκείνη τη φορά) το έργο είχε χωριστεί σε δύο διακριτά τμήματα: Στην α΄ φάση, που περιελάμβανε τη συλλογή των δηλώσεων και τον πρώτο νομικό τους έλεγχο (οι 22 διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2007, το έργο σταδιακά ολοκληρώθηκε σε όλες τις περιοχές). Και στη β΄ φάση, που περιελάμβανε τον λεπτομερή νομικό έλεγχο, την ανάρτηση και οριστικοποίηση των στοιχείων (οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2008).

Διαβάστε Περισσότερα

Βγαίνουν οι προκηρύξεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα βγουν μέσα στον Ιανουάριο σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο MEGA. Όπως είπε θα πρόκειται για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την στήριξη των υφιστάμεων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο 1,5 μήνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους ενώ θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια -στο πλαίσιο της απλοποίησης και της διαφάνειας των διαδικασιών- για πάταξη του "παρασυστήματος" που επωφελείτο καρπώνοντας σημαντικό μέρος της επιδότησης βοηθώντας τους στην ετοιμασία των αιτήσεων.

Πλέον, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, θα μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Γούναρη 181, Πάτρα, Αχαΐα, 26331 2610 315584, 2613 011011